Et ambisiøst eksperiment

1. mar, 2018

Så er dagen for hjemreise kommet. Vellykket operasjon og fantastisk opphold som har minnet mer om hotell enn sykehus. Nå ser jeg bare fram mot fjellturer og jogging på stiene på Aksla.

Under oppholdet på Volda sjukehus, leste jeg Erling Kagges bok om å gå. Han forteller om egne erfaringer med å gå og utdyper kjente filosofers tanker rundt det å gå.
Mange av refleksjonene er jeg med min kritiske sans ikke i stand til å følge, andre ting drimot, syns jeg i stor grad gjelder også for løping - spesiellt om man løper langsomt.

27. feb, 2018

Endelig er dagen kommet og den nye hoftekula kom på plass for et par timer  siden. Venter nå bare på at bedøvelsen skal gå ut så jeg kan få teste det nye utstyret.

17. okt, 2017

I dag var jeg til utredning med spesialist i ortopedi og resultatet ble at jeg havnet på venteliste for hofteoperasjon ved sykehuset i Volda. Ser fram til å finne fram joggeskoa igjen og teste ut den kunstige hoftekula.

7. sep, 2017

Vekt: 80,5

Løping: 71 km (12+9+8+42)

Etter ei uke med 3 løpeturer og ei spinningøkt, stod jeg på startstreken i Trondheim maraton med en fersk diagnose på hofteartrose. Jeg klarte å fullføre men ble klar over at det nok var min siste maraton. Skal det bli flere må det nok bli med kunstig hofte, artrosen er nemlig uhelbredelig. Dermed er eksperimentet "galskap" avbrutt og stoppet på 94 maraton. Det ble aldri 100, men 7 maraton på et år i en alder av 75 år, kan jeg likevel være fornøyd med.

27. aug, 2017

Vekt: 81,1

Løping: 51 km (7+8+11+13+12)

Så har hofteproblemet fått sin diagnose, røntgen viste at jeg har artrose i venstre hofte. Prosjektet GALSKAP har følgelig en høyst usikker framtid, men det var en fordel å få vite hva som var galt, da kan man tåle litt smerter under løping og jeg har fått utført en bra treningsuke. Maraton i Trondheim 2/9 blir et eksperiment som eventuelt vil bringe "galskapen" til nye høyder.